خورش به آلو

مواد لازم

  • گوشت گوسفند با استخوان ۷۰۰ گرم
  • به متوسط ۳ عدد
  • روغن به مقدار لازم
  • آلو خورشتی ۲۰ عدد
  • پیاز داغ ۳ قاشق سوپخوری
  • شکر ۲ قاشق سوپخوری
  • محلول زعفران ۱ قاشق سوپخوری
  • زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
  • پودر تخم گشنیز به مقدار لازم
  • نمک به مقدار لازم

طرز تهیه
گوشت را به تکه‌های خورشی (گردویی) خرد کرده، شسته و خشک کنید(در آبکش بگذارید تا آب آن برود). به را پره پره خرد کرده و تخم آن را بگیرید. آن‌ها را نیز بشویید و سرخ کنید. به‌های سرخ شده را کنار بگذارید. آلوها را خیس کنید. گوشت را با کمی روغن سرخ کرده و پیازداغ را نیز به آن اضافه نموده و با گوشت کمی تفت دهید. زردچوبه، فلفل و تخم‌گشنیز را اضافه کنید و با ۳ لیوان آب بگذارید تا بپزد. اواخر پخت گوشت نمک را اضافه کنید. به و آب آلو را نیز به خورش اضافه کنید. آلوها را سرخ کرده و در آخر به خورش اضافه کنید و صبر کنید تا خورش جا بیفتد. بعد خورش را بچشید(بسته به ترشی و شیرینی آلو) اگر لازم بود شکر را همراه با زعفران به خورش اضافه کنید. وقتی خورش جا افتاد آن را در ظرف مناسب سرو کنید.

راز و رمز:
۱- این دستور ۱۵۵ گرم کربوهیدرات، ۷۰ گرم پروتئین، ۱۵۰ گرم چربی و ۲۲۵۰ کیلوکالری انرژی دارد.
۲ـ  از گوشت گوساله، مرغ و یا بوقلمون نیز می‌توانید برای پختن خورش استفاده کنید.
۳ـ  اصولاً گوشت‌های سفید با آلو مزه مناسبی پیدا می‌کنند(بسته به ذائقه افراد).
۴ـ  می‌توانید پوست به را بگیرید ولی تفاوت چندانی در نتیجه نمی‌کند و با جدا نکردن پوست آن از فیبر و ویتامین‌های موجود در پوست بهره‌مند می‌شوید.
۵ـ  تخم به را برای استفاده‌ی دارویی و یا در تهیه‌ی ژلاتین بعضی از مرباها خشک کرده و نگهدارید.
۶ـ  از نوع مرغوب به استفاده کنید که گس و بدمزه نبوده و عطر مناسبی داشته باشد. معمولاً به‌های درشت‌تر خوشمزه‌تر هستند.
۷ـ  آلوها را خوب بشویید تا شن و ماسه آن کاملاً تمیز شود.
۸ـ  آلوها را برای جلوگیری از له شدن آن سرخ کنید. اگر از نوع آلو مطمئن بودید که آلوی مرغوب است می‌توانید آن را سرخ نکنید.
۹ـ  به را بعد از خرد کردن فوراً سرخ کنید تا اکسیده نشده و رنگ آن تیره نگردد.
۱۰ـ خورش به را بدون آلو همراه با چاشنی آب‌لیمو و شکر نیز می‌توانید بپزید.
۱۱ـ  خورش به و آلو را می‌توانید همراه با گوشت قیمه و لپه بپزید که برای این مقدار مواد ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم لپه کافی می‌باشد.
۱۲ـ  در صورت استفاده از لپه آن را خیس کرده و چند جوش بدهید. آب آن را خالی کرده و در خورش استفاده کنید.
۱۳ـ  به خورش را می‌توانید به صورت قطعات ۳ سانتی‌متری و یا پرپره (مانند پره پرتقال) خرد کنید.
۱۴ـ  می‌توانید به خورش یک قاشق سوپخوری رب گوجه‌فرنگی نیز اضافه کنید.
۱۵ـ  خورش به و آلو باید مزه ترش و شیرین(ملس) داشته باشد. البته برحسب ذائقه می‌تواند ترش‌تر یا شیرین‌تر باشد.
۱۶ـ  خورش باید کم آب و جا افتاده باشد.
۱۷ـ  روغن خورش به و آلو نباید زیاد باشد چون هم از نظر بهداشتی مضر است و هم ظاهر غذا مطلوب نیست.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید