ته چین ماهی

مواد لازم
گوجه‌فرنگی رنده شده                    4 عدد
رب گوجه فرنگی                        1/2 پیمانه
فلفل قرمز                                3 عدد
نمک                                    1 قاشق چایخوری
سیر                                    4 حبه
آب                                     2 پیمانه
ماهی حلوا                            1 عدد
روغن                                 2 قاشق غذاخوری
پیاز خرد شده                         3 عدد
سیر کوبیده                           2 قاشق چایخوری
گشنیز                                1/4 پیمانه
برنج                                 3 پیمانه
آب                                  5 پیمانه
نمک                                1.5 قاشق غذاخوری
زردچوبه                           1/2 قاشق چایخوری
گرد لیمو عمانی                    1 قاشق چایخوری
فلفل قرمز                          1/2 قاشق چایخوری
فلفل سیاه                          1/2 قاشق چایخوری

طرز تهیه
قسمت سر ماهی را جدا کرده و شکافی در قسمت شکم بدهید و محتویاتش را کاملا خالی کنید. ماهی پاک کرده را با آب سرد بشویید و بعد از شستن مقداری نمک روی آن بپاشید.بعد از یک ساعت مجددا آن را شسته، خشک کرده و مقداری زردچوبه روی آن بپاشید و دو طرف آن را در روغن سرخ کنید به طوری که کاملا طلایی شود. گرد لیمو، فلفل قرمز، فلفل سیاه، نمک و زردچوبه را اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید. پیاز داغ و سایر مخلفات را داخل شکم ماهی بریزید. برنج را آبکش کنید. در قابلمه‌ای مناسب مقداری روغن بریزید و پس از داغ شدن روغن، ماهی را درسته ته قابلمه قرار دهید و برنج آبکش شده را روی ماهی بریزید و به مدت یک ساعت و نیم روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد. در صورت نچسب بودن قابلمه می‌توانید ته‌چین را درسته برگردانید. ولی اگر قابلمه نچسب نبود، هنگام کشیدن غذا، پلو را در دیسی جداگانه و ماهی شکم پر را نیز در دیسی دیگر بریزید.

طرز تهیه سس تند گوجه‌فرنگی (دقوس) :
تمامی مواد را با هم مخلوط کرده (یا در مخلوط‌کن بریزید) به مدت ۱ ساعت پوره را روی حرارت ملایم قرار دهید. وقتی آب سس به نصف مقدار اولیه رسید سس گوجه‌فرنگی آماده است.

نکات
۱ـ نام دیگر این غذا مطبق سمک است که یکی از غذاهای دریایی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس می‌باشد.
۲ـ چون ماهی و میگو دارای طبع سرد است بهتر است همراه غذاهایی با این ترکیبات سس تند گوجه‌فرنگی نیز میل شود.
۳- میتوان از ماهی شوریده هم استفاده نمود.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید