خورش قیمه بادمجان

مواد لازم

  • گوشت خورشتی  ۵۰۰ گرم
  • بادمجان قلمی ۶-۴ عدد
  • گوجه فرنگی درشت  ۲ عدد
  • رب گوجه ‌فرنگی  ۲ قاشق غذا خوری
  • پیاز بزرگ  ۱ عدد
  • لپه  ۸۰ گرم
  • لیمو عمانی ۱ عدد
  • نمک و فلفل و زعفران و ادویه و روغن   به مقدار لازم

طرز تهیه

  1.  پیاز رو با گوشت تفت بدید و وقتی خوب سرخ شد, به اون ادویه و زردچوبه بزنید و روش آب سرد بریزید و بذارید تا آب جوش بیاد. بعد حرارت رو کم کنید و بذارید گوشت بپزه.
  2.  لپه رو که از قبل حدود ۲ تا ۳ ساعت خیس کردید رو جداگانه بپزید و کف روی اون رو بگیرید.
  3.  بادمجانها رو پوست بگیرید و خرد کنید و نمک پاش کنید و اجازه بدید ۱ ساعت بمونه تا تلخی اون گرفته بشه. بعد اونو بشویید و خشک کنید و در روغن داغ و فراوان سرخ کنید.
  4.  گوجه فرنگی ها رو حلقه ای کلفت کنید و اونو هم در روغن تفت بدید.
  5.  توی یه ظرف کمی روغن بریزید و بذارید داغ بشه و رب رو توی اون سرخ کنید و بعد لپه پخته و آبکش شده رو اضافه کنید و تفت بدید و حدود نیم ساعت آخر پخت گوشت به اون اضافه کنید.
  6.  حدود ۱ ساعت مونده به آخر پخت لیمو عمانی رو چند سوراخ کنید و به گوشت اضافه کنید. کمی هم زعفران دم کرده اضافه کنید.
  7.   حدود ۱۰ دقیقه آخر پخت هم بادمجانها و گوجه فرنگی رو به خورش اضافه کنید و بذارید تا خورش جا بیفته.
  8.  در آخر هم نمک و فلفل رو اندازه کنید و اگر ترشی خورش کم بود به اون کمی آب لیموی تازه اضافه کنید.

 نکات

  • رب رو حتما تفت بدید تا بوی خامی اون گرفته بشه.
  • لپه رو حتما تفت بدید تا توی خورش له نشه و شکل اولیه اش رو حفظ کنه.
  • اگر میخواهید خورش خوشرنگی داشته باشید, رب رو همون اول اضافه نکنید چون خورش رو کدر میکنه!
  • اگر بادمجان رو توی روغن غوطه ور سرخ کنید, کمتر روغن جذب میکنه.
  • میتونید بادمجانها رو توی مخلوط سفیده زده شده به همراه نمک و فلفل و زعفران بزنید و سرخ کنید تا کمتر روغن ببره.
  • زغفران عطر خیلی خوبی رو خورش قیمه و قیمه بادمجان میده. سعی کنید همه رنگ خورش رو از رب نگیرید!

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید