خورش قیمه ماه محرم

مواد لازم

  • روغن به مقدار لازم
  • آب به مقدار لازم
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپخوری
  • لیموعمانی ۴ عدد
  • پیاز نگینی خرد شده ۳ عدد
  • محلول زعفران ۱/۲ قاشق چایخوری
  • لپه ۸۰  گرم
  • گوشت ران گوسفند به تکه‌های مساوی خرد شده ۵۰۰ گرم
  • سیب‌زمینی پشندی تا ۴۰۰  گرم
  • فلفل سیاه تازه ساییده شده به مقدار لازم
  • زردچوبه، ادویه‌ی مخلوط به مقدار لازم
  • نمک به مقدار لازم
  • چوب دارچین ۱ قطعه

طرز تهیه
ابتدا لپه را تمیز کرده و پس از شستن برای ۴ تا ۵ ساعت خیس کنید و در طی این مدت دو تا سه بار آب آن را تعویض کنید تا بوی مطبوع لپه از بین برود سپس در صافی بریزید و کنار بگذارید.لیموعمانی را در کاسه کوچکی قرار داده و روی آن آب بریزید تا خیس و مرطوب شود.گوشت را به صورت تکه های کوچک خرد کرده و با فلفل سیاه تازه آسیاب شده مزه دار کنید و کنار بگذارید. روغن را به میزان لازم در تابه ای بریزید و گرم کنید سپس نصفی از پیاز نگینی خرد شده را به روغن اضافه کرده و تا حد طلایی رنگ شدن سرخ کنید سپس پیاز سرخ کرده را از تابه خارج کرده و کنار بگذارید و بعد باقیمانده پیاز خرد شده را در تابه ریخته و بگذارید تا نرم و براق و سبک شود
سپس گوشت را اضافه کرده و تفت دادن را ادامه دهید پس از تفت دادن گوشت، لپه را به سایر مواد افزوده و برای ۳۰ ثانیه تفت دهید، در آخر زردچوبه، ادویه مخلوط و یک قاشق چایخوری از رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و پس از هم زدن به قابلمه موردنظر منتقل کنید و آب را به میزان لازم بیافزایید و یک قطعه چوب دارچین را هم اضافه و با در بسته روی حرارت کم قرار دهید تا نیمه پز شود سپس لیموعمانی، باقیمانده رب گوجه فرنگی و پیاز داغ کنار گذاشته شده را افزوده و اجازه دهید تا جا بیفتد و در اواخر طبخ نمک و محلول زعفران را بیافزایید.پوست سیب زمینی های شسته شده را جدا کرده و سیب زمینی را به شکل خلالی یا نگینی خرد کنید و در آب سرد بریزید تا رنگ آن تغییر نکند و سپس سیب زمینی ها را در آبکش ریخته و پس از خشک کردن؛ در سرخ کن سرخ کنید تا طلایی خوشرنگ شود.چوب دارچین را از خورش خارج کرده و خورش را در ظرف موردنظر بریزید و روی آن را با سیب زمینی سرخ کرده آرایش کنید و همراه چلو، سبزی خوردن، برانی اسفناج و ترشی سرو نمایید.

نکته

  •  در صورت تمایل میتوانید گوشت های قرمز را با فلفل سیاه آسیاب شده مزه دار کنید تا از زمان طبخ کوتاه تری برخوردار شوند.
  •  اضافه کردن پیازداغ در اواسط طبخ، ضمن اینکه خورش را خوشمزه تر میکند، غلظت مناسبتری را هم به خورش میدهد.
  • جایگزین کردن چوب دارچین با ادویه دارچین در خورش، باعث میشود خورش طعم دارچین را داشته باشد، تغییر رنگی هم در خورش ایجاد نشود.
  • اضافه کردن یک قاشق چایخوری از رب گوجه فرنگی در ابتدای طبخ، برای این است که در هنگام طبخ لپه له نشود.

 

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید