خورش قیمه

مواد لازم

  • پیاز   ۱ عدد
  • لپه  ‎ ۱/۲ پیمانه
  • سیب زمینی   ۴ عدد
  • لیمو عمانی   ۴ عدد
  • زعفران    به مقدار لازم
  • نمک و فلفل و زرد چوبه    به مقدار لازم
  • گوشت خورشتی   ۵۰۰ گرم

طرز تهیه
۱- مقداری روغن در ظرف مناسب ریخته و کاملا داغ کنید و پیاز های نگینی شده را به آن اضافه کرده و نیمه سرخ کنید و سپس گوشت را به آن اضافه کرده و آن قدر تفت دهید که تغییر رنگ دهد.
۲- حالا مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید آن قدر بپزد تا آب آن تمام شود.
۳- لپه را بشویید و با لیمو در ظرف دیگری با ۲ پیمانه آب روی حرارت ملایم ۴۰ تا ۵۰ دقیقه بپزید. در پایان پخت درب ظرف را بردارید و حرارت را کمی زیاد کنید تا حدود نیم پیمانه آب در لپه باقی بماند.
۴- وقتی گوشت آب خود را از دست داد لپه را به همرا آب آن به گوشت اضافه کنید .
۵- حالا در ظرفی مناسب کمی روغن داغ کنید و رب گوجه فرنگی را در آن به خوبی سرخ کنید و سپس نمک و فلفل و اندکی زردچوبه و زعفران بزنید وبه خورش کرده و آن را زیر و رو کنید.
۶- در ۱۵ دقیقه آخر در ظرف را نیمه‌باز بگذارید تا خورش به روغن بنشیند. سربزنید، اگر لازم باشد اندکی آب جوش اضافه کنید.
۷- سیب زمینی ها را خلالی خرد کرده و با روغن داغ سرخ کنید و به همراه خورش و پلو سرو کنید.

سایر نکات
خورش قیمه از جمله سنتی ترین و اصیل ترین خورش های ایرانی است.این خورش در همه قسمتهای ایران طبخ میشود و طرز طبخ های متفاوتی دارد
اگر دوست دارید خورش شما لعاب بیشتری بیندازد در ظرفی مناسب کمی ارد را بسیار کم تفت دهید تا خامی آن گرفته شود و آن را به خورش اضافه کنید
اگر دوست دارید به خورشتان آبلیمو یا آبغوره یا گرد غوره اضافه کنید
 اضافه کردن هل و دارچین این خورش را خوشمزه تر و اصیل تر میکند
اگر دوست دارید ۱۰۰ گرم زرشک را شسته و در روغن سرخ کنید و در ۲۰دقیقه آخر پخت خورش به آن اضافه کنید تا خورش شما زیباتر و خوشمزه تر شود
از گوشت چرخ کرده  هم استفاده میکنند

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید