خورش نخود آله

مواد لازم

  • روغن به میزان لازم 
  • زعفران نصف قاشق چایخوری(ساییده) 
  • فلفل به میزان لازم 
  • نمک به میزان لازم 
  • دارچین ۱قاشق چایخوری 
  • پودر هل سبز ۱قاشث چایخوری 
  • نخود ۱پیمانه 
  • پیاز  2عدد 
  • رب گوجه فرنگی ۲قاشق غذاخوری 
  • گوشت نیم کیلو(خورشتی و بدون چربی) 
  • لیمو عمانی ۳عدد 
  • زردچوبه به میزان لازم 

 

طرز تهیه

پیاز را رنده کرده و در ظرف مناسب روی حرارت می گذاریم تا آب آن کاملا کشیده شود. سپس مقداری روغن به آن اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم. گوشت را به صورت خورشتی خرد می کنیم و تفت می دهیم تا تغییر رنگ بدهد. و بعد زردچوبه و ادویه را به آن اضافه میکنیم و خوب تفت می دهیم تا بوی خامی آن ها گرفته شود.۳پیمانه آب به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم بپزد. پوست نخودها را کاملا جدا می کنیم و ان ها را وقتی گوشت نیم پز شد اضافه می کنیم. لیمو عمانی ها را شسته و در آب کمی خیس میکنیم و چند دقیقه می جوشانیم تا تلخی آن ها گرفته شود و بعد از آن از آبکش رد کرده و به خورش اضافه می کنیم. در ظرفی جدا گانه یک عدد پیاز را رنده می کنیم و به شیوه قبل سرخ می کنیم و رب گوجه فرنگی را کاملا در آن تفت می دهیم و زعفران را هم اضافه می کنیم. پس از مدتی هل و دارچین را اضافه کرده و در ۱۰ دقیقه آخر پخت خورش به غذا اضافه می کنیم.

نکات:

۱)حتما نخودها را از شب قبل خیس کنید تا پوستشان به راحتی جدا شود.

۲)بهتر است نخودها را دو بار بجوشانید و ابشان را خالی کنید تا نفخشان گرفته شود.

۳)در برخی مناطق یزد در این خورش گوشت قلقلی میریزند.

۴)اضافه کردن گلاب در این غذا در کاشان متداول است.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید