خورش کدو حلوایی

مواد لازم

  • گوشت خورشتی   ۳۰۰ گرم
  • کدو حلوایی   ۱ کیلوگرم
  • پیاز   ۲ عدد
  • آلو بخارا  ۱۰۰ گرم
  • رب گوجه ‌فرنگی   ۱ قاشق سوپ خوری
  • دارچین   ۱ قاشق چای خوری
  • زعفران آب کرده  ۱ قاشق سوپ خوری
  • روغن    به مقدار لازم
  • نمک و فلفل    به مقدار لازم

طرز تهیه
۱- ابتدا کدو را شسته و پس از پوست کندن،به صورت هلال‌های کوچک خرد کنید. سپس یک عدد از پیازها را ریز کرده و در تابه‌ای حاوی روغن سرخ کنید تا کمی طلایی‌رنگ شود.
۲- حالا کدوی خرد شده را به پیاز داغ اضافه کنید و همراه با آن تفت دهید.
۳- پس از آن پیاز دیگری را نیز به صورت خلالی خرد کنید. حالا پیاز خردشده را در روغن سرخ کنید.در حین سرخ‌شدن پیاز تکه‌های گوشت را نیز اضافه کرده و به همراه پیاز تفت دهید.
۴-  برای پختن گوشت، ۲ پیمانه آب جوشیده را به مخلوط گوشت و پیاز داغ افزوده و در ظرف را بگذارید تا گوشت روی حرارت کم اجاق‌گاز بپزد.
۵- برای آنکه گوشت هنگام پخت طعم‌دار شود،زعفران محلول در آب جوشیده را نیز به آن اضافه کنید.
۶- در فاصله پخت گوشت،آلوها را خوب شسته و به مدت نیم ساعت در آب خیس کنید، در مراحل پایانی پخت گوشت،آلو را به همراه رب گوجه‌فرنگی اضافه کرده .
۷- رب را پیش از اضافه‌کردن به گوشت،کمی در روغن تفت دهید تا رنگ بهتری در غذا ایجاد کند.
۸- با توجه به اینکه کدو به‌خصوص درصورتی که تکه‌های آن ریز و نازک باشد به سرعت پخته و له می‌شود،
۹- پس از اضافه‌کردن کدو،خورش را مدت زمان زیادی روی شعله اجاق‌گاز حرارت ندهید. برای این منظور باتوجه به اندازه تکه‌های کدو،یک ربع تا نیم‌ساعت زمان کافی است.
۱۰- در ضمن دارچین و همچنین نمک و فلفل را نیز به همراه کدو به غذا اضافه کنید.
۱۱- درصورتی که این خورش را با طعم ملس متمایل به ترش دوست دارید، ۲ قاشق سوپ‌خوری آبغوره یا آب لیموترش به آن اضافه کنید.

سایر نکات
کدوحلوایی از جمله سبزیجات پاییزی و زمستانی است که در پخت انواع و اقسام دسرها و غذاهای فصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
در بعضی از شهرها این خورش قدیمی را به‌عنوان شام یلدایی در آخرین شب پاییز می‌پزند .
افرادی که به خورش‌های شیرین علاقه‌مندند،می‌توانند با اضافه‌کردن آلو و همچنین یک قاشق سوپ‌خوری شکر به خورش طعم آن را شیرین‌تر کنند.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید