شیرین قاتق(گیلانی)

مواد لازم

  • آلو بخارا ۱ پیمانه
  • پیاز ۱ عدد
  • سینه مرغ ۱/۲ قطعه
  • آلو (سیاه و خورشتی) ۴ عدد
  • کشمش پلویی ۱ پیمانه
  • برگه قیسی ۱ پیمانه

طرز تهیه
۱- ابتدا در ظرفی مناسب پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و در مقداری کره سرخ می‌کنیم سپس نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و مخلوط میکنیم و بعد شعله را ملایم میکنیم تا عطر ادویه به مشام برسد.
۲- آلو بخارا و آلو سیاه را به مدت ۱۰ دقیقه با مقدار کمی آب نیم‌پز می‌کنیم و قیصی را در پنج دقیقه آخر به آلوها اضافه می‌نماییم و در حدی میپزیم که قیصی له نشود.
۳- سپس آنها را از آب جدا کرده و آبشان را نگه میداریم. کشمش را در آب به مدت پنج دقیقه خیسانده و سپس با کمی کره تفت می‌دهیم تا کشمش ها پف کنند.
۴- همه مواد را همراه با پیاز مخلوط کرده و تفت می‌دهیم.
۵- سینه مرغ را ابتدا با کمی روغن تفت میدهیم و بعد به همراه مواد دلخواه آبپز کرده و بعد آن را همراه با مواد در مرحله آخر تفت دهیم. در لحظه آخر تفت دادن مواد، آب آلو و قیصی پخته شده را به مواد اضافه میکنیم

سایر نکات

  • این خورش را میتوانید بدون مرغ هم طبخ کنید. البته در دستور اصلی این خورش گوشت ندارد!  
  • بهتر است آلوها را از شب قبل در آب خیس کنید تا آب آنها خوشمزه تر شود اینگونه فقط به چند ثانیه جوشیدن نیاز دارند نه پخت .  
  • اگر دوست دارید به جای مرغ از گوشت تکه ای استفاده کنید. 

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید