نازخاتون

مواد لازم

  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • سیر ۴ حبه
  • زعفران ۱/۲ قاشق چای خوری
  • بادمجان (متوسط) ۱۰ عدد
  • سبزی (شامل نعنا و جعفری) ۷۵۰ گرم
  • گوشت (بدون استخوان و چربی) ۱ کیلوگرم

طرز تهیه
۱- گوشت را در ظرفی به همراه آب ، پیاز و نمک و سایر افزودنی های دلخواهتان آبپز کنید.بادمجانها برای این غذا باید کبابی شوند البته بنا بر سلیقه و یا وقت شما میتوانند سرخ هم بشوند.
۲- برای کبابی کردن بادمجانها کافیست آنها را شسته و روی شعله مستقیم قرار دهید تا پوست آنها کاملا بسوزد و مغز پخت شود.
۳- سپس آنها را از چوبشان در دست گرفته و زیر شیر آب سرد بگیرید تا پوستشان جدا شود.
۴- بعد چوب سر بادمجانها را بکنید و آنها را با گوشتکوب کاملا له کنید.پس از پخته شدن گوشت بادمجانها را به آن اضافه کرده و سبزی را در ظرفی جدا تفت داده و به غذا اضافه کنید.و اجازه دهید خوب بپزد.
۵- در مرحله آخر ادویه را به غذا اضافه کرده و سیر کوبیده را نیز با آن مخلوط کرده و برای سرو کردن در ظرف مناسب بکشید.

سایر نکات

  • میزان سیر با توجه به مزاج شما تعیین میشود و میتوانید حتی به جای سیر از کمی پودر سیر هم استفاده کنید.
  • برخی از قسمتهای شمالی به این غذا آبغورهاضافه میکنند در صورت تمایل نصف لیوان آبغوره به غذا اضافه کنید.  
  • اضافه کردن زعفران یا زردچوبه در دستور پخت اصلی نیامده است اما اضافه کردن آنها رنگ و بوی خاصی به غذای شما خواهد داد.
  • نازخاتون یکی از غذاهای محلی و بسیار خوشمزه شمال ایران محسوب میشود.این غذا در سایر مناطق کشور هم جزو غذاهای پر طرفدار است.حضور بادمجان کبابی مزه بسیار خاص و خوشمزه ای به این غذا میدهد.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید