یکی از مشکلاتی که کدبانوها در آشپزخانه با آن مواجه می‌شوند، غذایی‌ست که از هر وعده به خصوص در مهمانی‌ها باقی می‌ماند و خیلی وقت‌ها جز دور ریختن غذا چاره‌ای نیست. برای جلوگیری از اسراف و دورریختن مواد غذایی می‌توانید از این پیشنهادات استفاده کنید.
 
– باقیمانده‌های غذا را در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
 
– برای نگهداری از باقیمانده‌های غذا حتما از ظروف شفاف پلاستیکی که درب محکمی دارند استفاده کنید تا نیازی نباشد که برای دیدن محتویات درب ظرف را باز کنید.
 
– روی هر ظرف نام غذا و تاریخ پخت را علامت گذاری کنید.
 
– با این روش غذاها را حداکثر ۴ روز می‌توانید در یخچال نگهداری کنید و اگر در این مدت امکان استفاده غذا را ندارید، آن‌ها را در فریزر بگذارید.
 
– برای اینکه فراموش نکنید غذاهای باقیمانده را در یخچال گذاشته‌اید، طوری قرارشان بدهید که همیشه جلوی چشم باشند.
 
– اگر می‌خواهید از این غذاها در طبخ غذای جدید استفاده کنید این کار را در انتهای زمان پخت انجام دهید.
 
– اجازه بدهید یخ غذاهایی که در فریز قرار داده‌اید باز بشود، بعد آن‌ها را گرم کنید.
 
 
روش‌های استفاده دوباره از باقیمانده غذا
۱. بقایای پاستا و ماکارانی پخته و آبکش شده را می‌توانید به شکل سالاد سرد یا کوکوی ماکارانی با افزودن فلفل دلمه‌ای، ذرت و سیر به عنوان یک وعده‌ٔ غذایی جدید استفاده کنید.
 
۲. سبزیجاتی که اضافه مانده‌اند را می‌توانید در تهیه سوپ، مواد داخل دلمه، یا سالاد استفاده کنید.
 
۳. تکه‌های مرغ را به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید، با پیاز داغ و فلفل دلمه‌ای‌های رنگی و ادویه در ماهیتابه سرخ کنید. این مایع برای تهیه تاکو، بورک، سمبوسه و فاهیتا بسیار مناسب است.

 
۴. باقیمانده‌ٔ سوپ را در فریزر نگهداری کنید و برای تهیه سوپ جدید به کار بگیرید.
 
۵. چنانچه مقداری از کورن فلکس داخل جعبه باقی مانده آن را دورنریزید با آردسوخاری آسیاب کنید تا ترکیب مناسبی برای مرغ سوخاری باشد.
 
۶. با میوه‌های باقی مانده در صورتی که دست نخورده باشند، می‌توانید سالاد میوه درست کنید. برای خوش طعم‌تر شدن سالاد میوه، مقداری گلاب و دارچین به آن بیفزایید.
 
۷. می‌توانید تکه‌های مرغ را با تخم مرغ، نان سوخاری، جعفری و نمک و فلفل در غذاساز خوب مخلوط کنید. این مایع برای تهیه کتلت مرغ است.
 
۸. تکه‌های باقیمانده ماهی سرخ شده یا کبابی را می‌توانید با سس ارده، سیر و مقداری سرکه تفت دهید و یک وعده غذای جدید آماده کنید.
 
۹. پوست تکه‌های ماهی را جدا کنید با سیب زمینی آب‌پز و نمک و فلفل در غذاساز بریزید. مخلوط به دست آمده را در تخم مرغ و آردسوخاری بغلطانید و سرخ کنید.

 
۱۰. تکه‌های باقیمانده گوشت اگر خام است و برای تهیه یک وعده خورشت کافی نیست را می‌توانید در تهیه سوپ استفاده کنید. گوشت پخته یا تکه‌های استیک و بیفتک را می‌توانید کوچک‌تر برش بزنید و با اضافه کردن ادویه، پیاز، فلفل دلمه‌ای شاورما درست کنید. این قطعات گوشت برای تهیه پیتزا هم کاربرد دارند.
 
۱۱. بیشتر مواقع مقداری برنج سفید یا تکه‌های نان باقی می‌ماند که متاسفانه خیلی وقت‌ها نصیب نان خشکی می‌شود. اگر نمی‌خواهید برنج سفید را در فریز نگهداری کنید، می‌توانید کوکوی برنج، کوفته برنجی یا ته چین در ماهیتابه درست کنید.
 
۱۲. تکه‌های انواع نان سنگک، تست، باگت را خشک یا در فر تنوری کنید. این نان برای استفاده در سالاد مناسب است. همین طور می‌توانید آن را آسیاب کرده و آرد سوخاری خانگی درست کنید.
 
 
 
استفاده از مواد غذایی که تاریخ انقضایشان نزدیک است
–  پنیری که چند روز به تاریخ انقضایش مانده است را با فلفل قرمز، یا سبز ، تکه‌های زیتون و آویشن مخلوط و در تهیه بورک پنیر استفاده کنید.
 
– میوه‌هایی که کمی لک دارند و نزدیک است خراب شوند را دور نریزید. مخلوط این میوه‌ها با ماست بسیار خوشمزه‌تر است.
 
– گوجه‌های خیلی رسیده‌تر را در مخلوط کن بریزید و مایع به دست آمده را به جای رب استفاده کنید.

به طور کلی دقت کنید که مقدار بیش از احتیاجتان را خریداری نکنید. مصرف میوه و سبزیجات تازه و به اندازه علاوه بر حفظ سلامتی به مدیریت اقتصاد خانواده کمک بزرگی می‌کند.

 
منبع : فردا

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید