torshi-lite-ref4_com635163334003023613

ترشی یکی از خوراکی هایی هست که طرفداران زیادی دارد . مخصوصا در فصل زمستان . اصلا خیلیا میگن غذا بدون ترشی معنی نداره . یکی از انواع ترشی ، ترشی لیته هست . در اینجا قصد داریم طرز تهیه ترشی لیته را به شما اموزش دهیم . با ما همراه باشید .

 
مواد لازم:
 
بادمجان                          یک کیلو
سبزی معطرپاک کرده          نیم کیلو
فلفل دلمه‌ای سبز                یک عدد
فلفل دلمه‌ای قرمز               یک عدد
سیر رنده شده                   یک قاشق سوپخوری
فلفل سبز                        پنجاه  گرم
هویج                            سه عدد
کلم پیچ سفید                    دویصت و پنجاه گرم
سرکه                           یک کیلو
ادویه‌ی ترشی                  یک قاشق سوپخوری
نعنای خشک                   یک قاشق غذاخوری
پونه ی خشک                 یک قاشق غذاخوری
زرد چوبه                     یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
 
– سبزی معطرپاک کرده شامل مرزه،ترخون، گشنیز، جعفری، نعنا و … است که آنها را کاملاً خرد می کنیم.
– بادمجان را همراه پوست با یک لیوان سرکه و یک لیوان آب می پزیم. سپس در صافی می ریزیم تا آب اضافی آن خارج شود.
– سیر و بادمجان را با هم چرخ می کنیم.
– کلم، هویج، فلفل دلمه ای سبز، فلفل دلمه ای قرمز و فلفل سبز تند را به طور کامل خرد کرده، به بادمجان  و سیر اضافه می کنیم. در صورتی که فلفل سبز مصرفی خیلی تند بود، مقدار آن را کمتر کنید.
– سبزی معطر، ادویه ی ترشی، نمک، زردچوبه، نعنا و پونه ی خشک را ترکیب کرده و به مواد قبلی می افزاییم.
– سرکه را به همه ی مواد بالا اضافه کرده و مرتب هم می زنیم. حالاترشی آماده است.
 
امیدواریم با تهیه این ترشی خوشمزه، لذت کافی را برده و لحظات خوشی را در کنار خانواده سپری کنید.
 
 
روش نگهداری ترشی لیته :
 
اغلب این سوال پیش می آید که چرا در قدیم ترشی ها و مرباها محفوظ می ماندند و به آسانی خراب نمی شدند. واضح است که وضع ساختمان های امروزی طوری است که با وجود بخاری و شوفاژ هوا همیشه گرمتر از ساختمان های سابق می شود.
 
زیر زمین های وسیع و خشک سابق نیز که برای نگهداری اغذیه و ترشی ها از آن استفاده می شد، امروز وجود ندارد. به هر حال برای نگه داری این مواد باید از یخچال و یا جاهای خنک خارج از ساختمان مانند بالکن هایی که آفتاب نمی گیرند استفاده کرده و انواع ترشی و مربا را در آن نگه داری نمود.
 
قاشق یا ملاقه ای که با آن ترشی بر می داریم باید تمیز باشد و چرب و آلوده نباشد. ممکن است ترشی را با آب غوره و آب لیمو تهیه کرده و میوه های پخته و چرخ شده و سبزی های ترشی را آماده نمود و به جای سرکه روی آنها آب غوره یا آب لیمو ریخت، در این صورت آب غوره باید قبلا جوشانیده و آماده گردد.
 
هیچ گاه قاشق خیس یا چرب را در ظرف ترشی فرونکنید. برای تهیه یک ترشی خوب اولاً مواد باید کاملاً تازه باشد، ثانیاً مواد باید کاملاً خشک باشد و به هیچ وجه آب نداشته باشد تا ترشی کپک نزند.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید