باقلاقاتق

مواد لازم
شوید خشک ۲ قاشق سوپخوری
تخم مرغ ۳ عدد
سیرخشک ۴ حبه
کره یا روغن مایع ۱۰۰ گرم
آب ۱ لیتر
نمک، فلفل و دارچین به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
باقالای کشاورزی ۳۰۰ گرم

طرز تهیه
باقلا را از شب قبل خیس کرده و سپس پوست آن را جدا می‌کنیم. باقلای آماده شده را در قابلمه یا گمج می‌ریزیم، با شوید خشک، سیر کوبیده، زردچوبه و نمک مخلوط می‌کنیم و با روغن یا کره تفت می‌دهیم.بعد از اینکه مواد به خوبی تفت خورد، آب را روی آنها می‌ریزیم و همان‌طور روی حرارت باقی می‌گذاریم تا باقلا نیم پز شود (این نوع از باقلا زود له می‌شود).  پس از جوش آمدن آب، تخم‌مرغ را اضافه می‌کنیم؛ این تخم‌مرغ‌ها باید خوب پخته شود.در آخر با دارچین و فلفل غذا را خوش‌طعم می‌کنیم.

چند نکته برای بهتر شدن باقلا قاتق
ـ  اگر از باقلای تازه محلی استفاده می‌کنید، نیاز به خیس خوردن ندارد، ولی نوع خشک آن احتیاج به خیس خوردن دارد.
ـ  از باقلای مازندرانی استفاده نکنید؛ زیرا این باقلا در تهیه‌ی  باقلا وابیج به کار می‌رود.
ـ  این غذا با ماهی شور، زیتون پرورده، سیرترشی، ماست و خیار سرو می‌شود.
ـ  اگر به هر دلیلی امکان استفاده از تخم‌مرغ را ندارید، می‌توانید آن را به غذا اضافه نکنید
باقلاقاتق یا خورش باقلا از خوشمزه‌ترین غذاهای گیلانی   است که با لوبیای خاص گیلان به  نام پاچ باقلا درست  می‌شود. پاچ باقلای خشک را از فروشگاه‌های خواروبار می‌توان خرید.  
پاچ باقلا دو نوع است: پاچ باقلای محلی که پس از پخته  شدن شکل خود را حفظ می‌کند و پاچ باقلای کشاورزی که زودپز بوده و اگر زیاد پخته شود له می‌شود.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید