خورش آلو گشنیز

مواد لازم

  • روغن ۱ پیمانه
  • پیاز ساطوری درشت ۱ عدد
  • سیر کوبیده ۴ پرّه
  • گوشت خرد شده ۵۰۰ گرم
  • لیموعمانی ۴ عدد
  • گشنیز ساطوری شده ۱ کیلوگرم
  • سیب زمینی پوست کنده و خرد شده ۳ عدد
  • محلول زعفران ۱ قاشق سوپخوری
  • ادویه خورشی ۱ قاشق چایخوری
  • فلفل قرمز ۱ قاشق چایخوری
  • گرد لیمو عمانی ۱ قاشق سوپخوری
  • نمک ۱.۵ قاشق چایخوری

طرز تهیه
مقداری از روغن را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس پیاز را به آن اضافه کرده، اجازه دهید تا طلایی‌رنگ شود. سیر، ادویه‌ها و گوشت را اضافه کنید و ۲ تا ۳ دقیقه‌ی دیگر هم بزنید تا گوشت خرمایی‌رنگ شود. ۳ پیمانه آب اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت بپزد. لیموعمانی‌ها را سوراخ کرده و در یک پیمانه آب خیس کنید و پس از آن‌که گوشت کمی پخت به خورش بیفزایید، گشنیز را هم در مقداری روغن خوب سرخ کنید و در اواخر طبخ، گردلیمو عمانی و گشنیز را به همراه سیب‌زمینی به خورش بیفزایید و به مدت ۴۵ دقیقه‌ی دیگر خورش را بپزید تا قوام آمده و به روغن بیفتد. در آخر نمک و محلول زعفران را اضافه و خورش را بعد از یکی دو جوش از روی حرارت بردارید.

نکته:
۱ـ  در این خورش منظور از آلو، سیب‌زمینی است. چون مردم جنوب تا یکی دو نسل پیش سیب‌زمینی را که از هندوستان آمده بود مانند هندی‌ها (آلو زمینی) می‌نامیدند.
۲ـ  این غذا متعلق به جنوب ایران می‌باشد.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید