خورش به

مواد لازم

  • گوشت مغز ران گوساله ۵۰۰  گرم
  • لپه ۱۵۰  گرم
  • پیاز بزرگ ۱ عدد
  • به ۳  عدد
  • لیموترش تازه ۱  عدد
  • روغن ۳  قاشق غذاخوری
  • شکر ۱.۵ قاشق غذاخوری
  • زعفران ۱/۲ قاشق چایخوری
  • رب گوجه فرنگی ۲  قاشق سوپخوری
  • آب ۴ لیوان
  • زردچوبه ۱/۲ قاشق چایخوری
  • نمک به مقدار دلخواه

طرز تهیه
پیاز را نگینی خرد کنید و با یک قاشق روغن تفت دهید تا کمی طلایی شود.  سپس گوشت‌های درشت خرد شده و شسته را به آن اضافه کنید و یکی دو دقیقه تفت دهید. لپه تمیز و شسته را نیز بیفزایید و باز هم کمی تفت دهید. دقت کنید که رنگ لپه نباید تغییر کند. سپس زردچوبه را اضافه کنید و یکی دو بار هم بزنید. بعد آب را روی مواد بریزید. پس از اینکه جوش آمد حرارت را کم کنید تا گوشت آرام‌آرام بپزد. به‌ها را تمیز کنید و به چند برش بزرگ تقسیم کنید و بشویید. وقتی آب آن رفت، کمی آن را تفت دهید. رب گوجه‌فرنگی‌ را جداگانه با باقیمانده روغن کمی تفت دهید و همراه بِه‌های سرخ شده به خورش اضافه کنید. شکر، نمک، آب‌لیموترش و زعفران را با هم مخلوط کنید و به خورش بیفزایید و اجازه دهید خورش جا بیفتد. از زمانی که مواد را به گوشت پخته، اضافه کردید ۳۰ تا ۴۰ دقیقه برای جا افتادن خورش، زمان لازم است.  طعم این خورش باید ملس یا همان ترش و شیرین باشد. کم و زیاد کردن شکر و آب لیمو هم، بستگی به ذائقه شما دارد.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید