خورش قیمه نجفی (علاچی)

مواد لازم

  • گوشت گوسفندی (خورشتی بدون استخوان) ۲۰۰ گرم
  • زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
  • نمک  به مقدار لازم
  • دارچین  ۱ قاشق سوپ خوری
  • پودر لیمو به مقدار لازم
  • روغن  به مقدار لازم
  • زعفران ۳ قاشق سوپ خوری
  • رب گوجه ‌فرنگی ۳ قاشق سوپ خوری
  • نخود (خیس خورده) ۲۰۰ گرم
  • پیاز (خرد شده)  ۲ عدد

طرز تهیه
۱- نخودها را ۲۴ ساعت قبل خیس می‌کنیم و هر چند ساعت یکبار آبش را تعویض می‌کنیم.
۲- یکی از پیازها را با مقداری روغن سرخ می‌کنیم و به آن تکه‌های گوشت را اضافه کرده و تفت می‌دهیم
۳- پس از آن نخودهای خیس خورده را بدون آب اضافه می‌کنیم و با کمی زردچوبه اجازه می‌دهیم تفت بخورد. به آن ۶ لیوان آب اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم با حرارت مناسب پخته شود.
۴- پس از آنکه از پخته شدن گوشت و نخود مطمئن شدید، در آبکش آب آن را جدا می‌کنیم و کناری می‌گذاریم.
۵- با گوشت‌کوب نخود و گوشت را می‌کوبیم.
۶- حالا پیاز دیگر را در قابلمه تفت می دهیم و پس از طلایی شدن آن، ۳ قاشق سوپخوری رب را نیز اضافه کرده و تفت می دهیم تا خوش‌رنگ شود و ادویه ها شامل زردچوبه و فلفل را اضافه می کنیم و مایه کوبیده شده را اضافه می‌کنیم.
۷- آب خورش را که از پیش جدا کرده ایم به مواد اضافه کرده و نمک و پودر لیمو ، دارچین و زعفران آب کرده را اضافه می کنیم و اجازه می‌دهیم که ادویه ها به خورد موادمان برود.
۸- اگر علاقمند بودید زیره و یا پودر هل می‌توانید به آن اضافه کنید. این خورش با پلو سرو می‌شود و یکی از غذاهای نذری عرب‌ها به شمار می‌رود.

نکات

  • در صورت تمایل به جای خیس کردن نخود آن را ۲بار جوشانده و آب آن را خالی کنید.  
  • میتوانید مقداری گلاب هم به خورش اضافه کنید.  
  • بهتر است به جای روغن از کره استفاده کنید تا غذا خوشمزه تر شود. 

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید