دال عدس

مواد لازم

  • دال عدس(عدس قرمز) ۲۰۰ گرم
  • پیاز ریز خرد شده ۱ عدد
  • سیب زمینی متوسط ۱ عدد
  • سیر له شده ۱ بوته
  • رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
  • آب ۱/۵ لیوان
  • عصاره تمبرهندی ۱ لیوان
  • روغن به مقدار لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه
سیب‌زمینی باید بصورت مکعبی خرد شودابتدا پیاز را همراه با کمی روغن در تابه خوب تفت می‌دهیم تا طلایی رنگ شود. سپس زردچوبه، نمک، فلفل، سیر له شده را به آن افزوده و خوب مواد را تفت می‌دهیم. رب‌گوجه‌فرنگی را نیز اضافه می‌کنیم و پس از ۳۰ ثانیه تابه را از روی حرارت برمی‌داریم.درون قابلمه‌ای عدس شسته شده، سیب‌زمینی و آب ریخته، روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و می‌گذاریم برای۲۰ دقیقه عدس کاملاً پخته شود. پس از این مدت پیاز تفت داده شده را همراه با عصاره تمرهندی به مخلوط درون قابلمه افزوده و آن را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا کاملاً  جا بیفتد؛ این خورش همراه با پلو سرو می‌شود.

توجه: عدس قرمز هنگام پخت تقریباً دو برابر می‌‌شود.
دال در زبان هندی به معنای حبوبات است که انواع متنوعی از آن در هند وجود دارد.
در ایران عدس قرمز به دال عدس معروف است که اصطلاح غلطی است. در هند به انواع خوراکی‌هایی که با حبوبات مختلف تهیه می‌شود، دال می‌گویند که غذای اکثر مردم هند است

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید