شوید خالو یا شوید آلو

مواد لازم

  • مرغابی یا مرغ ۱ عدد
  • آلوچه خشک ۳۰۰ گرم
  • شوید خشک ۲ قاشق غذاخوری
  • آلو خورشتی ۲۵۰ گرم
  • آبغوره ۱ پیمانه
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • روغن ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه
مرغ یا مرغابی را پاک کرده شسته نمک زده و کنار می‌گذارید. بعد گوجه (آلوچه) خشک ترش و آلو خورشی را جداگانه یک ساعت قبل با آب سرد می شویید. مرغ یا مرغابی را در قابلمه قرار داده و با روغن آن را سرخ می‌کنید.
سپس گوجه (آلوچه) خشک را در آن ریخته چند تاب می‌دهید و ۲ تا ۳ لیوان آب و آب غوره به آن اضافه می‌کنید و روی آتش ملایم می‌گذارید تا مرغ یا مرغابی پخته و نیم پز شود. آن گاه آلوی خورشی را در آن می‌ریزید وقتی آلو نیم پز شد شوید خشک را به آن اضافه می کنید. ترشی و نمک آن را می چشید، اگر کم ترشی بود مقداری آب غوره و نمک به آن اضافه کنید و با حرارت ملایم آن را می‌پزید. اصولاً این خورش از خورش‌های ترش است البته می‌توانید ۱ تا ۲ قاشق شکر هم به آن اضافه کنید تا خورش طعم مَلَس داشته باشد. تخم‌مرغ ها۲نت ۳ عدد  را در ظرفی می‌شکنید با چنگال هم می‌زنید و درون خورش می‌ریزید وقتی تخم‌مرغ ها پخت و خورش به روغن افتاد آماده است. این خورش محلی و مخصوص غرب گیلان است

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید